Понеділок, 29.04.2024, 00:59

Вітаю Вас Гість | RSS

ГоловнаМій профільВихід

Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу
Наш спорт
Новини і статті Великобагачанщини
Шкільні новини
Інші
На сайті
"Розважальні новини"

Класні міні-ігри

Цікаві сайти


Наше опитування
Ваша думка про наш сайт
Всього відповідей: 97

Статистика

Онлайн всього 1
Гостів 1
Користувачів 0

Цікаві сайти
[10.01.2009]
Український інформаційно-розважальний портал ОБОЗ (1)
[27.12.2010]
Футбол.ua (0)
[25.01.2010]
Електронна бібліотека (1)
[07.04.2009]
Скачування музики з сайту Вконтакті (1)
[08.03.2009]
Біографії великих українців (0)

Останні фото

Реклама

Головна » 2009 » Листопад » 1 » Обережно - свинячий грип
14:04
Обережно - свинячий грип
У зв'язку з епідемією свинячого грипу у світі та на Україні ми подаємо вам докладку інформацію про цю хворобу:

Свиний грип (лат.grіppus suum) — інфекція будь якого з багаточисленних вірусів свиного грипу. Вірус свиного грипу (ВСГ) — будь-який зі штамів грипу сімейства вірусів, що ендемічним захворюванням у свиней[1]. Станом на 2009 рік, відомо наступні штами ВСГ: грип і підтипи грипу A відомі, як H1N1, H1N2, H3N1, H3N2, та H2N3.

Характеризується катаральним запаленням дихальних шляхів, слабістю та лихоманкою. Реєструється у багатьох країнах світу. Заподіює великий економічний збиток свинарським господарствам — викликає високу смертельність молодняку (10-60 %) та зниження продуктивності у тварин при відгодівлі.
Причини виникнення й умови поширення

Збудник — РНК-вірус грипу типу А з родини Orthomyxoviridae (рід Influenza А) із підтипами H1N1, H1N2, H3N1, H3N2[2]. Вірус культивується на курячих, качиних, перепелиних ембріонах, у первинних культурах тканин нирки великої рогатої худоби, свиней, овець. Має широкий спектр аглютинуючої активності відносно еритроцитів різних видів тварин, у тому числі птахів. Малостійкий до факторів фізичного та хімічного впливу.

Уражає великі групи тварин. Хвороба частіше спостерігається на початку зими або ранньої весни, причому спалах зазвичай виникає в непогожу погоду, у вологих приміщеннях, при несприятливих зоогігієнічних умовах утримання тварин. Зазвичай занедужують підсисні поросята та молоді тварини у віці до 1 року. Джерело збудника інфекції — хворі тварини й вірусоносії. Шлях зараження — повітряно-краплинний.

[ред.]Перебіг і симптоми

Симптоми свинячого грипу

Інкубаційний період складає одну-три доби. Хвороба протікає гостро, в ускладнених випадках можливий підгострий і хронічний перебіг. У першу добу характерне підвищення температури до 41 °C, відмова від корму, млявість, чхання, кашель, витікання з носових отворів, кон'юнктивіт. Тварини лежать, не реагують на оточення, іноді приймають позу сидячого собаки. При підйомі та прогоні у тварин приступи хворобливого кашлю. Тварини видужують через сім-десять діб. В ускладнених випадках хвороба протікає важко протягом декількох тижнів і навіть місяців. Тварини худнуть і в них з'являються ознаки плевропневмоперикардиту, хронічного риніту, отиту та гаймориту. У результаті вторинної інфекції часто розвивається крупозна пневмонія, що має летальну перспективу. При хронічному плині прогноз несприятливий.

Патологоанатомічні зміни

У верхніх дихальних шляхах і легенях виявляють серознокатаральні запалення слизових оболонок із пневмонічними осередками в верхніх і середніх частках легенів. У просвітах бронхів і на слизуватих оболонках — значна кількість катарального ексудату, тягучого слизу. Пневмонічні осередки вишневочервоного кольору, різко відмежовані від здорової тканини легенів. Іноді мається плеврит, крововиливи на серозних і слизових оболонках, міокарді, паренхіматозних органах. Характерний лімфаденіт і гіперплазія бронхіальних і средостінних лимфовузлів. В ускладнених випадках виявляються осередки крупозного запалення легенів і некротичні фокуси в легенях, перикарді, міокарді, селезінці й інших паренхіматозних органах. При цьому відзначають всі ознаки сепсису.

Імунітет

Свині, що перехворіють свиним грипом, не реагують на наступну інтраназальну аплікацію вірулентного вірусу та зберігають імунітет протягом трьох-чотирьох місяців.

Лікування

Специфічна терапія не розроблена. Застосовують антибіотики й сульфаніламіди (норсульфазол, сульфантрол, сульфадимезин, білий стрептоцид). У деяких випадках ефективні уротропін, хлорид кальцію й атоксил разом із симптоматичними засобами.

В Америці учені оголосили про те, що ліки Tamiflu долають вірус на 100%.

Профілактика та засоби боротьби

Вирішальне значення в профілактиці свиного грипу мають санітарногігієнічні умови утримання тварин, повноцінна годівля, своєчасна дезінфекція, карантин новоприбулих тварин. Імунізація свиней розроблена недостатньо, хоча існує ряд вакцин, що забезпечують стійкий імунітет.

Спалах серед людей у 2009 році

У березні-квітні 2009року в Мексицізафіксовано спалах свиного грипу штаму H1N1серед людей. Збудником нової хвороби, що отримала назву північноамериканський (або мексиканський) грип, став вірус «Каліфорнія 04/2009»[3], який утворився з людського вірусу грипу A (підтип H1N1) і частково з декількох штамів вірусу свиного грипу.

Станом на 26 серпня 2009 р. у всьому світі зафіксовано 253169 підтверджених випадків зараження людей штамом H1N1. Померло 2572 хворих в 134 регіонах світу. [4]

Ситуація в Україні

Державний комітет ветеринарної медицини України27 квітня2009року заборонив ввозити живих свиней та свинину зі США, Мексики, Нової Зеландіїта Канади, відвантажених після 21 квітня2009року[5]. Також Міністерство охорони здоров'ястворило штаб по запобіганню появи свиного грипу (штам Н1N1)[6].Симптомами захворювання на вірус H1N1 є ті самі, що і звичайного грипу - температура, біль у горлі та органах дихання, поганий апетит. Всі інфіковані скаржаться на неймовірну слабкість.

Незвичним для інфекцій грипу є той факт, що новий вірус вражає в першу чергу молодих дорослих, а не дітей та людей похилого віку, як це типово для інших видів грипу.

Як зазначає The Daily Mail, у зоні ризику - здорові молоді люди у віці від 25 до 45 років.

2 червня2009року в Україні підтверджено перший випадок захворювання свиним грипом А (Н1N1)[7] у 24-літнього парубка — громадянина України, який прибув в Київзі США(транзитом через Париж)[8].

28 жовтня2009Завдяки засобам масової інформації на заході України почалася паніка (серед людей поширюються чутки що люди масово помирають від невідомої форми пневмонії) в аптеках закінчилися ватно-марлеві пов'язки, антибіотики.

Станом на 29 жовтня, кількість хворих становила близько 40 тисяч, із них 3,5 тис. дітей. Померло 30 людей. Усього госпіталізовано 951 особу, з них 497 дітей. За останні десять днів особливо загострилася ситуація в Тернопільській області, де зареєстровано близько 30 тисяч хворих. Насторожує, що хвороба підкошує переважно молоде працездатне населення. Вік більшості тих, хто помер, — від 20 до 50 років, не вдалося врятувати також двох дітей. Особливістю епідпроцесу є його швидке поширення по території. Випадки захворювання вже реєструються у Вінницькій, Хмельницькій, Закарпатській та Київській областях. Ще одна тривожна особливість — стрімкий перебіг від початку захворювання до розвитку атипової пневмонії, яка дуже важко піддається лікуванню. [9]

30 жовтня2009Міністр охорони здоров'я України Василь Князевичповідомив[10], що в Україні почалася епідемія каліфорнійського грипу A/H1N1.

30 жовтня 2009 року Україною поширюється думка, що насправді невідома інфекція - не свиний грип, а легенева чума.

Категорія: Інші | Переглядів: 1181 | Додав: vb | Теги: Україна, вірус, Свинячий грип | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 mehmet  
0
At last! Someone with real expertise gives us the ansewr. Thanks!

1 111  
0
коса сказала, що чуми не може бути, а я їй вірю. Вас накажуть, як людей, що розповсюджують плітки, які призводять до непотрібного ажіотажу та надмірної стурбованості. Міліція уже за вами виїхали

2 vb  
0
Ха-ха-ха, дуже смішно... biggrin
Та інформацію ми брали з надійних джерел, це не ми придумали

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Новини і факти

Посміхнись
anegdot.com.ua «Анекдоти з України» - Нові та найкращі анекдоти української мережі

Пошук

Свіжі новини
[23.03.2011]
Демотиватори на сайті (1)
[23.03.2011]
Багачка буде без футболу?! (22)
[22.03.2011]
Відбулися РМО вчителів-предметників (0)
[26.01.2011]
Інформаційний термінал у школі (0)
[26.01.2011]
Творчий звіт у Білоцеркывці (0)
[21.01.2011]
Обласний з'їзд тваринників (0)
[20.01.2011]
З Днем Соборності України!!! (0)

Цікаве
Expect permanent results. male enhancement pills The only methods!;County Clerk of Court county clerk of the court Records select county by state.;Number. This is an incredibly reverse phone lookup useful service, which enables the. Used as a means of penis penis enlargement enlargement thousands.;Which reverse lookup you are researching into the online. Expect permanent results. male enhancement pills The only methods!;County Clerk of Court county clerk of the court Records select county by state.;Number. This is an incredibly reverse phone lookup useful service, which enables the. Used as a means of penis penis enlargement enlargement thousands.;Which reverse lookup you are researching into the online. Longer than average and your can penis enlargement exercises last!


Dron&Artemon&Levis © 2024Використовуються технології uCoz