Субота, 18.05.2024, 11:09

Вітаю Вас Гість | RSS

ГоловнаМій профільВихід

Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу
Наш спорт
Новини і статті Великобагачанщини
Шкільні новини
Інші
На сайті
"Розважальні новини"

Класні міні-ігри

Цікаві сайти


Наше опитування
Яка ваша улюблена пора року?
Всього відповідей: 110

Статистика

Онлайн всього 1
Гостів 1
Користувачів 0

Цікаві сайти
[12.10.2008]
Сайт Великобагачанської школи (0)
[17.05.2009]
"Оселя у Оксани" (0)
[08.03.2009]
Сайт Великобагачанської школи (0)
[21.02.2009]
Анедоти з України (0)
[27.12.2010]
Великобагачанська ЗОШ на content.net (0)

Останні фото

Реклама

Головна » 2009 » Квітень » 29 » "Пізнавай Великобагачанщину". Центр творчості дітей та юнацтва.
16:27
"Пізнавай Великобагачанщину". Центр творчості дітей та юнацтва.

   Будь – яка людина легко дасть відповідь, що таке шкільна освіта. Дещо складніше з аналогічним запитанням про дошкільну, тим паче, про позашкільну освіту. Але діти та їх батьки скажуть безпомилково: це Районний  Будинок творчості дітей та юнацтва. І сьогодні я поведу мову про наш позашкільний навчально-виховний заклад, бо привід існує більш ніж вагомий. Нам  50  років з  дня утворення.           
   Якщо окинути оком усе,  що вдалося за цей час зробити  і досягти, картина вимальовується вельми приваблива. При відкритті тоді районного Будинку піонерів (така була перша назва закладу) переслідувалося кілька завдань: підвищення загального рівня розвитку дитини, можливість займатися улюбленою справою у вільний від уроків час, виявлення і розвиток у школярів талантів, здібностей і нахилів. А також, і далеко не в останню чергу, відволікання від згубного впливу вулиці. І протягом усього часу педагогічний колектив успішно виконував поставлені перед ним завдання. Не обходилося, звичайно, і без ідеологічного навантаження – виховувати гідних продовжувачів славних традицій, як тоді так і в наш час.            
   Основна форма роботи нашого закладу  – гуртки,  і на кожному етапі розвитку їх напрямки були різні. Спочатку це були гуртки історичного та декоративно – прикладного спрямування. При чому, не тільки у Великій Багачці, а й багатьох інших населених пунктах району. Згодом  при Будинку піонерів відкрилися дитячі об’єднання  технічної творчості та спортивні гуртки, які стали основою відкриття Станції юних техніків та Дитячої спортивної школи.             
   Протягом  існування Будинку Творчості дітей та юнацтва значний внесок у розвиток і зміцнення закладу доклали перший директор Дорогавцева М. Я.  та її наступники : Тронько М.О., Квєткіна В.М., Кушнерик С.В., Горбань Н.М., Соловей О.В., Бережна І.П. та інші. Розумне, добре, вічне сіяли серед вихованців педагогічні працівники, спрямовані методистами  Кузьменко В.О., Онупко Н.П., Чичкань Л.І.,   Яценко О.В., Бехтер Т.О. Завдяки їм було проведено безліч виховних масових заходів різного спрямування, переможці яких гідно представляли наш район як в області так і в республіці.                
Найважчі часи заклад переживав  у 90 – х роках як з матеріальної точки зору, так і в переорієнтації роботи  на загальнолюдські цінності. Союзна піонерська організація перестала існувати і відігравати основну роль у формуванні  світогляду школярів. Виникла необхідність перейменування Будинку піонерів. В 2001 році наш заклад отримав назву: „Районний Будинок творчості дітей та юнацтва”.                 
   Сучасні школярі мають широкий вибір організованого дозвілля, як в школах так і в інших позашкільних закладах, бібліотеці, але і в цих умовах ми маємо  достатню наповнюваність дитячих об’єднань.  Сьогодні  РБТДтЮ – це  23 гурткові групи естетичного, декоративно – прикладного, еколого - натуралістичного та туристсько – краєзнавчого напрямку. З гуртківцями працюють Нечай Я.В. і Романенко О.М. – керівники „Театру пісні”, Пилипенко В.О. – керівник театральних   гуртків; Яремко Ю.В. – керівник гуртків декоративно-прикладного мистецтва;  Гамаля В.В. – керівник туристичного гуртка; Проскура О.М. – керівник танцювальної студії „Весна” та інші, методичну роботу в закладі організовує Бехтер Л.П.  Звичайно, що  наведений перелік можливостей творчого розвитку підростаючого покоління  в нашому закладі далеко не повний. До цього необхідно додати співпрацю із загальноосвітніми школами в організації та  проведенні районних масових заходів, вечорів відпочинку, круглих столів тощо.                    
   Двері Будинку творчості відкриті для всіх  школярів. Девіз нашої роботи: „Безталанних дітей не буває”.   У нас  можна поглибити і розширити знання, уміння і навики отримані на уроках, а також і особисті уподобання. Педагоги знаходять підхід до кожної дитини, яка завітала до нас. Гуртківці, що  навчаються в закладі 3 і більше років отримують посвідчення про здобутки в  позашкільній  освіті.                     
   Наші вихованці стали  переможцями та дипломантами обласних  конкурсів „Душі пісенної криниця”, „Веселка – 2008”,  „Шукаємо таланти”, зайняли перше місце в обласному турі науково – освітнього проекту „YIOLA”, учасники велосипедного туристичного походу посіли ІІ місце у Всеукраїнській заочній першості подорожей школярів і ще багато іншого. З мистецькими здобутками юних гуртківців жителі селища могли ознайомитися в ході численних святкових акцій.                      
   Досягти усього, про що було сказано вище, не вдалося б ніяк без підтримки спонсорів, ні, точніше, меценатів, бо вони підтримують нас завжди і  щиро. Від імені педагогічного та дитячого колективів закладу дякую  Районному відділу освіти в особі Кушнерика С.В. та Діденку І.Г., Журавлю В.П., Геращенку В.П., Кордубану В.В., Луценку О.І., Черевку О.В. та іншим, бо без їх підтримки марно сподіватися на створення сучасної  матеріальної бази РБТДтЮ.
Директор  РБТДтЮ   В.Бережний



„ПІСНЯ БУДЕ ПОМІЖ НАС”
(з досвіду роботи Я.В. Нечай,керівника гуртка „Театр пісні”)

   Спостерігаючи за телевізійними виступами відомих співаків, у багатьох складається враження, що все дуже просто та надзвичайно природно. Насправді ж те, що демонструють артисти – це наполеглива робота багатьох років. І часто трапляється так, що шлях на професійну сцену починається ще з дитинства, з простого захоплення співати.
   Вокальний гурток районного Будинку творчості дітей та юнацтва працює вже майже десять років. Першим його натхненником стала Романенко  Олена Миколаївна – людина з багатим досвідом роботи в галузі народної та сучасної музики.  
   В 1999 році кількість дітей, що навчалися в „Театрі пісні” налічувало 40 учасників, сьогодні, у 2008 році – їх понад 75. Нинішній керівник вокального об’єднання Ярослава Василівна Нечай гідно продовжує традиції, що були закладені попередницею.   
    Основною метою роботи гуртка є прилучення дітей до світу музичного мистецтва, виховання гармонійно розвиненої особистості,   розкриття індивідуальних можливостей кожної дитини.
  Перше знайомство зі світом музичного мистецтва та мистецтвом співу відбувається в молодшій групі „Театру пісні”, де діти віком від 5 до 9 років навчаються гуртовому співу.
  Середня група вокалістів включає в себе учасників віком від 9 до 12 років і тут завдання вже ускладнюються. Діти розвивають музичний слух, навчаються долати вокальні труднощі.
  В старшій групі юні співаки шліфують техніку вокалу, опановують основи акторської майстерності, працюють з хореографом та дизайнером сценічного іміджу. Діти, віком від 13 до 17 років,  максимально розкривають  власні таланти та можливості.
  Найвищою сходинкою в „Театрі пісні” вважається вокально – інструментальна група. Тут працюють гуртківці, які мають яскраві вокальні дані і поправу вважаються солістами творчого об’єднання, а також ті вихованці, які не тільки просто люблять і вміють співати, а ще й виявляють бажання та мають природній хист до гри на інструментах.  
  Формування репертуарної бази колективу відбувається за принципом різноманітності. Репертуарний план складається з творів класичних композиторів, українських народних пісень, естрадних творів зарубіжних та вітчизняних авторів. Щоб кожна дитини відчула себе справжнім артистом, гуртківці        „Театру пісні” є постійними учасниками  концертних програм, що проводяться в селищі та ОЦЕВУМ в м. Полтава,  оглядів художньої  самодіяльності районного,  обласного, республіканського рівнів. Завдяки наполегливій праці колективу, вони стали переможцями у таких конкурсах:  „Веселка – 2007”, „Веселка - 2008”, обласних „Шукаємо таланти”, „Душі пісенної криниця”.  Гарно зарекомендували себе Ольга Дорошенко та Олександр Бережний у відбірковому    турі    Всеукраїнського конкурсу сучасної естрадної пісні „Червона рута – 2008”.   
  З 2006 року вокальне об’єднання дало можливість працювати в гуртках не тільки дітям селища, а й тим, що проживають в районі. Мінімальний курс навчання в гуртку 3 роки, максимальний – 10. Опанувавши програму, гуртківці мають можливість отримати документ про позашкільну освіту, який, як показав час, додає чимало плюсів при вступі у ВУЗи. 
  Ми відкриваємо таланти та нові імена. Ви любите пісню? Любите музику? Маєте бажання стати справжнім артистом? Якщо так, то запрошуємо вас до нашого мистецького об’єднання підкорювати вершини зіркового олімпу.

Категорія: Новини і статті Великобагачанщини | Переглядів: 1382 | Додав: vb | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 vb  
0
Сьогодні...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Новини і факти

Посміхнись
anegdot.com.ua «Анекдоти з України» - Нові та найкращі анекдоти української мережі

Пошук

Свіжі новини
[23.03.2011]
Демотиватори на сайті (1)
[23.03.2011]
Багачка буде без футболу?! (22)
[22.03.2011]
Відбулися РМО вчителів-предметників (0)
[26.01.2011]
Інформаційний термінал у школі (0)
[26.01.2011]
Творчий звіт у Білоцеркывці (0)
[21.01.2011]
Обласний з'їзд тваринників (0)
[20.01.2011]
З Днем Соборності України!!! (0)

Цікаве
Expect permanent results. male enhancement pills The only methods!;County Clerk of Court county clerk of the court Records select county by state.;Number. This is an incredibly reverse phone lookup useful service, which enables the. Used as a means of penis penis enlargement enlargement thousands.;Which reverse lookup you are researching into the online. Expect permanent results. male enhancement pills The only methods!;County Clerk of Court county clerk of the court Records select county by state.;Number. This is an incredibly reverse phone lookup useful service, which enables the. Used as a means of penis penis enlargement enlargement thousands.;Which reverse lookup you are researching into the online. Longer than average and your can penis enlargement exercises last!


Dron&Artemon&Levis © 2024Використовуються технології uCoz