Четвер, 28.03.2024, 10:55

Вітаю Вас Гість | RSS

ГоловнаМій профільВихід

Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу
Наш спорт
Новини і статті Великобагачанщини
Шкільні новини
Інші
На сайті
"Розважальні новини"

Класні міні-ігри

Цікаві сайти


Наше опитування
Ви з Великої Багачки?
Всього відповідей: 109

Статистика

Онлайн всього 1
Гостів 1
Користувачів 0

Цікаві сайти
[21.02.2009]
Сайт газети прогресивної молоді (1)
[28.08.2009]
Енциклопедія міфології (0)
[10.01.2009]
Пошукова система "google" (0)
[07.04.2009]
Скачування музики з сайту Вконтакті (1)
[08.03.2009]
Біографії великих українців (0)

Останні фото

Реклама

Головна » 2008 » Листопад » 13 » Записки туриста
20:00
Записки туриста

За своїми природними ресурсами Полтавщина належить до областей, які мають виключно сприятливі умови для туризму та санаторно-курортного лікування. Рекреаційні ресурси області невичерпні. Тому передбачається розширення рекреаційних територій області до 10-12% від загальної території області. Великобагачанський район при порівняльному аналізі має достатньо ресурсів для розвитку різних видів рекреаційно-туристичної діяльності. Вигідне географічне положення, джерела мінеральної води поблизу В. Багачки, наявність річок та численних водойм – важливі передумови розвитку рекреаційної галузі, а в поєднанні з мальовничими пейзажами і невисоким рівнем урбанізації формують значний рекреаційний потенціал.

На території району виділяється 2 центри туристичної індустрії: с-ще Велика Багачка та с. Білоцерківка. Навколо них і згуртовані основні туристичні послуги. Від Великої Багачки до с. Білоцерківка вздовж р. Псьол пролягає кінний маршрут, від с. Красногорівка до с. Мар’янське велосипедний. Основу водного туризму складає р. Псьол на ділянці В. Багачка – Біло церківка. Навколо сіл Лукаші, Кротівщина розміщені ставні та рибні господарства.

Велика Багачка - козацьке село із чотирьохсотрічною історією, простягнулося довгою смугою по правому березі ріки Псел. Ріка ця незвичайна тим, що протікаючи по піску її води не каламутніють, а сонячні промені, відбиваючись від білого дна вже до травня прогрівають їх так, що купатися починають навіть маленькі діти. Псел і його протоки до відмови набиті рибою й раками, а лісу на протилежному березі - білими грибами. Плакучі верби відмінюються над рікою, даючи ажурну тінь, їхніх корінь, виходячи з піску, утворять природні поруччя для спуска до води. Навколо Багачки оспівані битлами суничні поля. Улітку тут досить багатолюдно - якийсь неймовірно цілюще джерело на території місцевого санаторію, можливо звідси ж і аномально велика кількість вагітних жінок на пляжі.

У нас можна побачити на спеціально поставлених тичинах, на дахах і навіть на водонапірних баштах древні символи благополуччя й сімейного щастя - гнізда лелек. Щороку лелеки парами прилітають сюди по весні й виводять пташеняти.

А ось свідчення очевидців:

Зустрівши й улаштувавши нас, хазяїн везе нас у ліс, у березовий гай, куди люблять заїжджати місцеві молодята. …За приїзд! ПРО, як дивно п'ється хазяйський подвійного очищення на меді самогон, посередині березового гаю, коли сидиш за збитим кимсь із толстенных дубових дощок величезним столом в оточенні друзів... І раптом місто, з якого виїхали ще вчора раптом зникає, начебто й не було його ніколи! У голові звучить: «Ми жили тут завжди й будемо жити до кінця своїх днів...» - і від цієї думки стає дуже світле й затишно.

Вертаємося в сутінках пішки по лісовій дорозі - тиша така, що не чутно навіть власних кроків. Усе із працею борються з бажанням почати розмовляти голосніше. Виникає дивне відчуття, що підсилюється, коли починаємо переходити ріку по хибкому підвісному мосту. До темної безшумно поточної під нами води залишається якихось півметра... Стіп. Раптово розуміємо, у чому справа - навколишня нас природа й стан свідомості такі, що якби зараз через сосну простягнулася б чиясь лапа й смикнула за рукав або з-під моста пролунав би жіночий сміх і блиснули в місячному світлі зелені очі - злякалися б, але не зачудувалися! Не зачудувалися! - Поздоровляю, добродії, ми в краї відьом і русалок.

Після лазні, попиваючи фіточай з місцевих трав, домовляємося з нашим привітним хазяїном завтрашній, як і всі наступні дні присвятити головній меті нашого приїзду - відвідуванню місць, пов'язаних з особистістю й літературними творами пана Н.В. Гоголь-Яновского. Настав час почивати. У будинку тепло й тихо. Вигнавши всіх забіглих у метушні нашого розселення околишніх котів, засипаємо.

На закінчення можна ще раз сказати, що ми живемо у прекрасній туристичній зоні.

Категорія: Новини і статті Великобагачанщини | Переглядів: 1116 | Додав: vb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Новини і факти

Посміхнись
anegdot.com.ua «Анекдоти з України» - Нові та найкращі анекдоти української мережі

Пошук

Свіжі новини
[23.03.2011]
Демотиватори на сайті (1)
[23.03.2011]
Багачка буде без футболу?! (22)
[22.03.2011]
Відбулися РМО вчителів-предметників (0)
[26.01.2011]
Інформаційний термінал у школі (0)
[26.01.2011]
Творчий звіт у Білоцеркывці (0)
[21.01.2011]
Обласний з'їзд тваринників (0)
[20.01.2011]
З Днем Соборності України!!! (0)

Цікаве
Expect permanent results. male enhancement pills The only methods!;County Clerk of Court county clerk of the court Records select county by state.;Number. This is an incredibly reverse phone lookup useful service, which enables the. Used as a means of penis penis enlargement enlargement thousands.;Which reverse lookup you are researching into the online. Expect permanent results. male enhancement pills The only methods!;County Clerk of Court county clerk of the court Records select county by state.;Number. This is an incredibly reverse phone lookup useful service, which enables the. Used as a means of penis penis enlargement enlargement thousands.;Which reverse lookup you are researching into the online. Longer than average and your can penis enlargement exercises last!


Dron&Artemon&Levis © 2024Використовуються технології uCoz